Beschrijving

Orienteren en informeren, maar ook de versterking van de gemeentelijke identiteit zijn de objectieven die de nieuwe signalisatie in Dison vervuld heeft

De openbare intercommunale maatschappij Aqualis is verantwoordelijk voor de toeristische promotie van het arrondissement Verviers onder de benaming ARDENNE BLEUE. Aqualis heeft hiervoor een meerjarenprogramma voor toeristische signalisatie opgesteld. Na de regionale wegen spitst Aqualis nu al haar aandacht op het hart van de gemeenten van de Ardenne Bleue. Momenteel zijn er 6 gemeenten in het programma opgenomen waaronder Dison, waar de pilootprojecten uitgewerkt werden.

« De implementatie van een signalisatiesysteem zorgt zowel voor oriëntatie, informatie en communicatie. Aqualis heeft niet alleen een bewegwijzeringsysteem voorzien, maar ook een versterking van de gemeentelijke communicatie door middel van een netwerk met verschillende types animatiepanelen.”

Dankzij de meer dan 15 jaar know-how van Urbis op het gebied van signalisatie is het project een groot succes geworden. Tijdens haar ontmoetingen met Aqualis heeft Urbis de verwachtingen vertaald in een signalisatiesysteem dat volledig aan de verschillende objectieven beantwoordde. Het op-maat-gemaakte signalisatieconcept zorgt enerzijds voor de versterking van de identiteit van de gemeente, en anderzijds voor het informeren van de passanten op een duidelijke en aantrekkelijke wijze.

Ontwerp van het meubilair: Traces-tpi
Grafisch ontwerp: ToBe

Gebruikte producten

ADRES

Stad Dison
België

 

DOWNLOAD(S)

DisonNL
PDF – 612.5 Ko

Dison-photos.zip
ZIP – 2.5 Mo