Bedrijf en missie

Urbis brengt comfort in de openbare ruimte

Urbis, is veel meer dan alleen maar een leverancier van straatmeubilair. Urbis is uw partner voor uw stadsinrichtingsprojecten: wij helpen u, nemen het dossier op ons en geven uw projecten vorm. Dankzij onze nabijheid en deskundigheid kunnen wij uw projecten in hun totaliteit benaderen. Urbis is uw unieke partner om u bij het hele project te begeleiden, van het ontwerp tot de dienst naverkoop.

Het meubilair van Urbis is gecreëerd door gerenommeerde designers of door ons ervaren ontwikkelaarsteam. Wij stellen een gamma stadsmeubilair in verschillende stijlen voor. Klassiek of hedendaags, iedereen vindt een look die perfect bij zijn omgeving past.

Daarnaast is Urbis de exclusieve verdeler in België van een aantal zorgvuldig gekozen, internationale merken van straatmeubilair.

Onze activiteitensectoren

Wij leveren totaaloplossingen om het dagelijks leven van de mensen te verbeteren.

Onze missie bestaat eruit om, samen met de verschillende spelers van de inrichting van de openbare ruimte, oplossingen te voorzien op het vlak van comfort, mobiliteit, signalisatie, netheid, groenzorg en ook modulaire concepten om uw projecten te individualiseren.

Urbis, Ledlite & Niezen NV

Urbis is sinds 30 jaar actief in het ontwerpen én realiseren van straatmeubilair en toeristische signalisatie op maat. Tot op heden maakte Urbis deel uit van de Schréder groep die vooral gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van straatverlichting.

Omwille van een aantal gewijzigde marktomstandigheden heeft Schréder beslist om de Urbis afdeling te verkopen. Een overeenkomst met de firma Niezen SA was gevonden. Niezen is reeds 28 jaar actief als producent van signalisatie en materiaal voor de publieke ruimte. Al meer dan 10 jaar werken Urbis en Niezen reeds samen voor de realisatie van grote maatwerk-projecten. Bovendien zijn onze beide activiteiten zeer complementair en kunnen we hierdoor een ruimere dienstverlening aanbieden aan onze huidige en toekomstige klanten.

De overname van Urbis door Niezen is sinds 15/10/2015 volledig van kracht.

Niezen NV, Ledlite en Urbis maken deel van de SIRECO groep.