Test

Beschrijving

Bij de heraanleg van het Rector de Somerplein (het vroegere Fochplein) had het stadsbestuur van Leuven het volgende objectief voor ogen: het vergemakkelijken van de toegang tot het stadscentrum door middel van zacht verkeer. Om hierin te slagen moesten er een aantal innovatieve aanmoedigingsmaatregelen in het renovatieplan opgenomen worden om van dit plein een aangename en praktische plaats voor alle gebruikers te maken.

De fietsers kunnen voortaan hun fiets in een bewaakte parking stallen. Deze parking beschikt eveneens over etagerekken en koellockers waar men zijn boodschappen fris kan houden.

Maar, de grootste verandering op het plein zijn de nieuwe bushokjes van De Lijn. Er werd extra aandacht geschonken aan het comfort van de reizigers en het design van de wachthuisjes. De glazen bushokjes zijn uitgerust met zitgelegenheden van Urbis en bieden de reizigers een aangename en comfortabele wachtplaats.

Het plaatselijk bestuur wenste met deze nieuwe inrichting dat het plein niet alleen een transitzone zou zijn, maar ook een leuke plaats om zich in de stad te ontspannen. Het sprak dan ook voor zich dat er op het plein gemakkelijke en esthetische banken geïnstalleerd werden. De stad heeft gekozen voor dubbelzijdige banken van elk 6 m lang met een origineel design waar de passant even kan rusten en volop van de nieuwe omgeving kan genieten.

Ontwerp meubilair: NEY and Partners
Algemene aanneming: Wegebo

Gebruikte producten

ADRES

Rector de Somerplein
3000 Leuven
België

 

DOWNLOAD(S)

LeuvenNL
PDF – 1.1 Mo

Leuven-photos.zip
ZIP – 6.8 Mo